Auschwitz, bagels og lukter

Auschwitz

Auschwitz

Etter en treningsøkt og påfølgende dusj ble det “Auschwitz” på Netflix i stua. Jeg er ikke spesielt interessert i “krig og fred og sånn” men allikevel er jeg det. Jeg er for å se frem men allikevel så skal man se noe bakover for og unngå gjenta historiske feil. Dessuten er jeg veldig glad i dokumentarer.

Det første som dør i krig, er sannheten.
Hiram Johnson

Jeg vet at både dokumentarer og statistikker kan endres til å passe mottager. Derfor liker jeg veldig gjerne å se, og høre, flere sider av samme sak. Men akkurat her er nok majoriteten enig. Det var mange gærninger i andre verdenskrig. Det er ikke alle mennesker som bør ha makt. Mange hadde ett forkvaklet syn på ulike mennesker og det er litt vrient for de fleste å snakke vekk konsentrasjonsleirene i ettertid.

“Auschwitz” på Netflix

An in-depth visual and verbal account of one of the most notorious episodes of World War 2. Using location shots and combining CGI, for a 3-D realism, this is a documentary, through a timeline, showing its conception, ideals, horrors and liberation of the Death Camp that is Auschwitz and its role in “The Final Solution”. Using reconstructions of key events by actors playing major Nazi hierarchical roles and real interviews from parties of all sides; ex-prisoners, old Schutzstaffel (SS) members and witnesses. Using archive footage conjoined with reflective, contemporary imagery it is a vivid and thorough historical telling of the atrocities of a political ideology that gave nothing but fear and death. Written by Cinema_Fan

Kilde: IMDB

Duftlampen med verbena er foreløpig den som preger luften. Men snart blir det nystekte bagels. Jeg har aldri laget bagels før. Men det klarer jeg sikkert. Og om de ikke blir 100% vet jeg om en metode som ikke funker. Aldri så gæli at det ikke er godt for noe!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

2 Comments:

  1. Den dokumentaren har jeg ikke sett….
    Men jeg var der med Hvite Busser da jeg gikk på ungdomsskolen. Husker det gjorde sterke inntrykk den gangen, til tross for at jeg var ung. Spesielt med tidsvitne vi hadde med som fortalte sin sterke historie.

    Anbefales den?

    • @Linn: Ja, jeg vil faktisk anbefale den. Sannhetsvitner i denne også. Jeg har enda ikke sett noe “live” men har enda til gode å høre noen som har vært uberørt av besøkene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.