Hjemmeferie dag# 7

Det ble besteforeldredagen i går. Jeg startet dagen med trening hos BesteFarLars Røykås. Han bor rett ved oss, markert på kart med rød pil.

Deretter gikk turen til mormor og Thor på Ørje. De har fått en oransj pil. Der fikk vi middag, skravlet litt før vi dro videre.

Neste stopp var Varteig hvor Besta og Morten bor (for de smarteste i klassen har de nå allerede konkludert med at de har grønn pil).

Ørje sluser

Ørje sluser er et sluseanlegg i Haldenkanalen mellom Øymarksjøen og Rødenessjøen. Slusene ligger i Ørje i Marker kommune i Østfold fylke og har en løftehøyde på 10 meter. Slusene ble bygget i årene 1857-1860 samtidig med Strømsfoss sluser. Slusene er hånddrevet, akkurat som de var ved åpningen i 1860.

Traktoregg

Rundballe er en sylinderformet balle av komprimert gress eller halm.

Rundballen er en rasjonell og enkel, men kostbar metode for å konservere og lagre dyrefôr og strø på. Rundballene presses i rundballepresser, og ballene pakkes i plast for å konservere gresset (ensilering). Det finnes ulike størrelser, men de ligger vanligvis rundt 1,2 meter i diameter og 1,2 meter i bredde.

På 90-tallet ble rundballene på en humoristisk måte omtalt som “traktoregg.”

Kattungen har vokst mye siden jul!

Syv timer, og ni mil på hjul, senere klokket vi inn i Kosekroken igjen. Langt over leggetid men når man har sett en nyklekket kylling er det verdt alt sammen.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.