Stille tider

Gatene er folketomme. Folket deles hvor noen ser alle nyhetssendinger mens andre drar på smittefest. Sistnevnte gruppe har jeg enda mindre respekt for enn besserwisserne. De som kan og vet alt kan være rimelig irriterende.

Dette er en ny situasjon. Det er veldig få mennesker jeg kjenner som har tenkt tanken på å bli plassert på hjemmekontor, isolere seg og unngå klemme en venn.

Unngå brakkesjuka, hold deg selv opptatt og gjør gode ting. Positivt fokus har ikke drept noen. Selv har jeg strikket en del på kveldene. Enten blir det en genser, eller så blir det bare et jækla dyrt tidsfordriv og sponsing av Garnius. Jeg kan leve med begge.

Det er mange som rydder, ser jeg. Her er det faktisk ryddig, så da blir det bakt litt. Sist var et gulrotbrød uten å svette så mye som en dråpe. Grytebrød er helt genialt!

Ingredienser:

  • 500 g mel
  • 4 dl vann
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 3 gulrøtter

Fremgangsmåte:

  • Bland alt i en bolle
  • Dekk med plast eller lokk
  • La stå på benken 12-24 timer
  • Hell deigen på GODT MELET underlag
  • Brett som en konvolutt, alle fire hjørner, 8-10 ganger
  • Legg bakebollen over
  • Etterheve 1,5 timer
  • Sett ovnen på 250 grader
  • Putt jerngryta, med lokk, i ovnen
  • Legg brødet i gryta, på med lokk, inn i ovnen i 30 minutter
  • Ta av lokket, senk varmen til 200 grader, la steke 10-20 minutter
  • SPIS

Husker ikke lenger hvem som sa det, for jeg har hørt en del på utviklingen “Korona minutt for minutt” på NRK.

Dette er en dugnad – og da jobber vi til vi er ferdige.

Så lar vi de som MÅ jobbe, som MÅ reise få jobbe og reise i fred. Vi andre holder oss hjemme og slutter å syte inntil vi får ny beskjed. Vi har mat, et trygt sted å være og rent vann i springen. Tenk så heldige vi er!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Facebook Comments

Én kommentar

  • Linn

    Du inspirerte meg til å lage grytebrød idag. Så det ble det til frokost. Så digg.
    Jeg laget gulrotbrød forrige helg, men med litt for lite gulrot. Så skal bake igjen til uken, tenkte jeg.

    Og jeg er også en av de som har planer om å rydde i skap og skuffer. Som jeg aldri har tid til. Men så langt er jeg ikke kommet enda.
    God klemmer til deg, Anja!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.